Pregled: Opštinska takmičenja u školskoj 2022./2023. godini

Pregled: Opštinska takmičenja u školskoj 2022./2023. godini

U februaru i martu mjesecu održana su školska i opštinska takmičenja u školama širom opštine Sjenica, u skladu sa zvaničnim kalendarom takmičenja. Naši osnovci su uzeli učešće iz više predmeta i ostvarili jako dobre i zapažene rezultate. Na opštinskom takmičenju iz matematike u OŠ „12. Decembar ” učenica V/1 razreda Amina Redžović osvojila je 1. mjesto i plasman za dalje takmičenje (predmetni nastavnik: Amina Bešić). Učenik III razreda Amar Redžović osvojio je 3. mjesto (nastavnik razredne nastave Murat Ljajić). Učenik VIII/1 razreda Ejmen Mujović osvojio je 3. mjesto i plasirao se po broju osvojenih bodova na Okružno takmičenje. (predmetni nastavnik Amina Bešić).

Istog dana održano je takmičenje iz engleskog jezika u OŠ „Svetozar Marković” gdje je učenica VIII/1 razreda Ema Hamidović ostvarila plasman u vidu 3. mjesta, bez prolaska dalje. (predmetni nastavnik Amina Mašović).

Učenici su se takmičili iz fizike, bez plasmana.

Učenici sedmih i osmih razreda su učestvovali na takmičenju u futsalu koje je održano u Sportskoj sali u Sjenici, bez plasmana za dalje.

Na opštinskom takmičenju iz hemije koje je održano u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u Raždaginji, Rejhan Ujkanović, učenik VII/2 je osvojio 4. mjesto i mogućnost prolaska na okružno takmičenje. (predmetni nastavnik Ajsela Čolović)

Takmičenje iz historije održano je u OŠ „Branko Radičević ” u Štavlju. U petom razredu, čak 2 učenice odjeljenja V/1 Hana Ragipovoc i Ema Medović plasirale su se osvojivši 1. mjesto istim brojem bodova i one će ići na Okružno takmičenje iz historije. Pored toga, u sedmom razredu je učenik Rejhan Ujkanović stigao na 1. mjesto rang liste, dok u osmom razredu nije bilo plasmana, Kadir Redžović je bio 4. po osvojenom broju bodova. Predmetni nastavnik Midhat Dzigal.

U martu mjesecu usledila su takmičenja iz geografije, biologije i bosanskog jezika. Mi smo tradicionalno škola domaćin kada je u pitanju takmičenje iz geografije, a tu smo također imali plasmane u vidu osvojenog 2. i 3. mjesta. To su učenici VIII/1 razreda Kadir Redžović i Denis Ljajić, a Kadir će se takmičiti dalje na okružnom nivou. U sedmom razredu, diplomu na zasluženom 3. mjestu, opet je dobio Rejhan Ujkanović. Predmetni nastavnik Adila Kahrović.

Sve čestitke učenicima i predmetnim nastavnicima a naročito na postignutim plasmanima na okružnom takmičenju. Puno sreće i uspjeha im želimo!

Ostale fotografije pogledajte u nastavku:

Ažurirano: Na opštinskom takmičenju iz biologije dana 19.03. učestvovali su učenici šestog razreda, bez plasmana.

Okružno takmičenje iz bosanskog jezika održano je dana 1.04.2023. godine a učenici naše škole su ostvarili sljedeće plasmane:


V razred

  1. mjesto Anisa Kučević i Amina Redžović;
  2. mjesto Aiša Ljajić, predmetni nastavnik Safija Nikulić.
    VII razred
  3. mjesto Rejhan Ujkanović, predmetni nastavnik Anela Redžović;
  4. mjesto Emin Paučinac, predmetni nastavnik Safija Nikulić.
    VIII razred
  5. mjesto Ejmen Mujović;
  6. mjesto Ema Hamidović i Kadir Redžović, predmetni nastavnik Dženita Malićević.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *