Održan seminar pod nazivom „Autizam, ekranizam, koraci i procedura u pisanju IOP-a u nastavi na bosanskom jeziku“

Održan seminar pod nazivom „Autizam, ekranizam, koraci i procedura u pisanju IOP-a u nastavi na bosanskom jeziku“

Društvo za bosanski jezik i književnost u okviru projekta „Razlike nas spajaju“ održalo je seminar „Autizam, ekranizam, koraci i procedura u pisanju IOP-a u nastavi na bosanskom jeziku“. Seminar je realizovan u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Novom Pazaru pred rekordnim brojem prisutnih.

Teme seminara su bile: pisanje IOP obrazaca, negativni uticaj mobilnih telefona na djecu i učenike, veb aplikacije za djecu kojima je potrebna pomoć i podrška u učenju.

Predavači na seminaru su bili: Fatima Karišik – Kriještorac, dr pedagoških nauka, Denisa Curić, diplomirani defektolog – logoped i Remzo Destović, nastavnik matematike i informatike. U njihovom izlaganju bilo je dosta korisnih informacija i savjeta iz praktične nastave ali i pojašnjenja u vezi zakonske regulative u pisanju i izradi planova i obrazaca, što će nam veoma koristiti u daljoj primjeni isith u radu.

“Nastojat ćemo da i ubuduće osnažimo sve zaposlene u obrazovanju, da im pomognemo tamo gdje je potrebno, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta nastavnog procesa. ” kazala je predsjednica ovog udruženja, Melida Rebronja.
Seminar je donosio četiri boda koja nastavnik može iskoristiti za stručno usavršavanje unutar ustanove, a nastavnice i stručni saradnik koji su prusustvovali obuci prenijet će informacije i naučeno i prezentirati na stručnim vijećima.

Društvo za bosanski jezik i književnost – Home | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *