Nacionalni blagdan – Dan Sandžaka

Škola je i ove godine obilježila 20. novembar, datum koji je poznat kao Dan Sandžaka, kada je 1943. godine osnovano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka (Zavnos) čime je Sandžak dobio svoju autonomiju u okviru koje je imao zagarantirano pravo na unutarnje samoorganiziranje i upravljanje vlastitim granicama.

Učenici su predstavili svoje radove na temu Dana Sandžaka i istražili historijske činjenice povodom ovog datuma.

Related image

Svim Bošnjacima i ostalim narodima želimo sretan Dad Sandžaka!

Učenici navijali za FK Partizan

Učenici navijali za FK Partizan

Učenici naše škole od 5 – 8. razreda odazvali su se pozivu FK Partizan da u četvrtak 3. novembra prisustvuju utakmici Partizan protiv FC Slovácko iz Češke. Na zvaničnom twitter nalogu kluba Partizan stoji sledeća objava
“Crno-bele je na sinoćnoj utakmici bodrilo 17.256 mališana iz Srbije i regiona! Ceo stadion je bio “Dečija tribina”. Hvala svima na iskrenoj ljubavi i podršci! “

Kako prenose domaći web portali, zbog neprimerenog ponašanja navijača na utakmici  Partizana protiv Kelna u četvrtom kolu Lige šampiona, UEFA je kaznila klub i naredila zatvaranje tribina za utakmicu protiv Slovackog za starije od 14 godina.

Stoga su mališani odradili fantastičan posao, navijali su od prvog do poslednjeg minuta, a na stadion u Humskoj je otišlo oko 50 učenika iz naše škole. Čak 17.256 najmlađih navijača je prisustvovalo utakmici protiv češkog tima, što je ubedljivi rekord ovosezonske evropske priče crno-belih, kako u grupnoj fazi Ligi konferencija, tako i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali i u kvalifikacionom meču za takmičenje u kojem će Partizan igrati nokaut fazu na proleće.

“Zahvalio bih se svoj deci, kao i njihovim roditeljima. Nadam se da će posle večerašnje utakmice biti još više navijača Partizana, a možda neko od mališana sa tribina jednog dana i zaigra za Partizan”, poručio je trener Petrić nakon utakmice.

Nadamo se da će u budućnosti biti još više sportskih i kulturnih dešavanja na koje ćemo se rado odazvati. Fotografije i video snimke pogledajte u nastavku.