Osnovna škola “Dr Dževad Ljajić” u poseti stadionu “Marakana”

Osnovna škola “Dr Dževad Ljajić” u poseti stadionu “Marakana”

U subotu je naša škola organizovala i uspešno sprovela odlazak na utakmicu UEFA Lige nacija Srbija-Švedska na stadionu Rajko Mitić u okviru saradnje Fudbalskog saveza Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Učenici sedmih i osmih razreda su imali priliku da u pratnji razrednika i direktora škole ogledaju ovu sportsku manifestaciju u cilju razvijanja i praktikovanja zdravih životnih stilova putem vanškolskih i vančasovnih aktivnosti što je garantovano Strategijom razvoja obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine. Pored same utakmice, učenici su iskoristili put u prestonicu i usput prošetali Knez Mihailovom ulicom, posetili Kalemegdansku tvrđavu i ostale znamenitosti. Svojim primernim ponašanjem i u navijačkoj atmosferi, pokazali su da su deca najbolja i najjača publika te je i rezultat na kraju bio 4:1 u korist naše reprezentacije. Želimo im puno uspeha u daljem takmičenju!

Povratak u školske klupe s novim imenom

Povratak u školske klupe s novim imenom

Osnovna škola “Bratstvo-jedinstvo” Duga Poljana je na osnovu Rešenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja br. 022-05-224/2021-07 promenila naziv škole. Od školske 2022/23 pun naziv je OŠ “Dr Dževad Ljajić”.
Ime ovog poznatog lekara – anesteziologa hirurgije Opšte bolnice u Novom Pazaru, humaniste i ujedno svojevremeno učenika generacije, škola će poneti od 1. septembra. Prvi dan nove školske godine je obeležen kako dolikuje, uz inspirativne i dirljive govore direktora Irfana Paučinca i Safije Nikulić, nastavnice srpskog/bosanskog jezika. Učenici su mogli čuti afirmativne i motivišuće poruke o tome kakvi treba da budu i čemu treba da teže u životu a podeljeni su im i skromni pokloni.

Želimo svima uspešan i srećan početak nove školske godine!