Svečana dodjela diploma i nagrada za Učenika generacije

Svečana dodjela diploma i nagrada za Učenika generacije

Povodom završetka školske 2020./’21. ovoj generaciji učenika svečano su uručene diplome. Dodjela je održana u svečanoj skupšinskoj sali Opštine Sjenica za učenike generacije iz svih škola na terirtoriju opštine uz prisustvo njihovih direktora, razrednika i predsjednika ove ustanove. To su učenici koji su svojim uspjehom, zalaganjem i rezultatima u toku cjelokupnog školovanja izabrani od strane svojih nastavničkih vijeća kao najuzorniji i najbolji učenici. Među njima je naša učenica generacije Anisa Bektašević iz odjeljenja VIII-2. Na slici je vidimo u društvu razrednice Safije Nikulić i direktora škole Irfana Paučinca. Najprestižnije diplome Muhamed Hewai Uskufi, Vukova diploma i diploma Avdo Međedović za one koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku otišle su u ruke ovih učenika a Anisi ovom prilikom još jednom čestitamo i želimo puno sreće u daljem školovanju i životu!

[Best_Wordpress_Gallery id=”67″ gal_title=”Djak generacije 2021″]

Projekat “Škola bratstva i jedinstva”

Projekat “Škola bratstva i jedinstva”

Projekat pod nazivom Škola bratstva i jedinstva, započet u novembru i decembru školske 2020/21. godine koji je inicijalno imao za cilj promicanje kulture različitosti, prihvatanje i definisanje ličnog identiteta i različitosti realiziran je realnim susretom 17.06.2021. godine između predstavnika škole (direktor, koordinatori projekta, učenika osnovaca) sa grupom migrantske djece koja su smještena u kolektivnom centru za maloletnike tražioce azila u Sjenici. Prilikom posjete, učenici su dosta toga mogli da vide i nauče “iz prve ruke”, a prije svega da se druže i komuniciraju sa mladima koji su trenutno tu mahom iz Avganistana ali i Maroka, Sirije…

Ovom prilikom uručeni su im simbolični pokloni od strane naše škole u vidu majica sa natpisom i logom škole i patike za nastupajuću ljetnu sezonu. Susret je protekao lijepo i pomalo sramežljivo s obje strane ispočetka, uz snažne utiske, prijatan doček i turu obilaska zajedno sa osobljem kampa i zaposlenima. Nadamo se da će ovi dječaci koji tu borave pamtiti naš gest ma gdje god se našli.

Za utorak, odnosno, zadnji dan ove školske godine, najavljen je i turnir u malom fudbalu između naših učenika i migranata kojima planiramo pokazati gostoprimstvo i dobrodošlicu, čime bi bio zaokružen ovaj projekat.

[Best_Wordpress_Gallery id=”65″ gal_title=”Projekat migranti”]