Održan probni završni ispit za osmake

Održan probni završni ispit za osmake

U našoj školi je obavljeno testiranje učenika osmih razreda u okviru polaganja probnog završnog ispita za sve učenike osnovnih škola u Republici Srbiji. U petak, 9. aprila 2021. u 13:00, održano je polaganje ispita iz matematike, u subotu, 10. aprila 2021. godine, u 9 sati, polagao se probni test iz srpskog / bosanskog jezika, a u u subotu, 10. aprila 2021. u 11:30, kombinirani test iz biologije, geografije, historije, fizike i hemije.

Probni završni ispit je održan u školi, u grupama ne većim od 15 učenika u jednoj učionici, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Od ukupno 44 učenika osmih razreda, svi učenici su pristupili izradi testova sva tri dana. Prema tome, izlasnost na ispitu je bila 100 %. Na današnjoj sjednici Razrednog vijeća će biti izvršena detaljna analiza probnog završnog ispita po predmetima, za učenike osmog razreda u školskoj 2020./21.

Cilj organizacije probnog završnog ispita je i provjera koliko su učenici trenutno spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

Informacija za učenike i roditelje:

Časovi analize testova probnog završnog ispita biće emitovani na kanalu RTS 3, u subotu , 17. aprila 2021. i to:

od 9 do 10 sati analiza testa završnog ispita iz maternjeg jezika ; od 10 do 11 sati analiza testa završnog ispita iz matematike i od 11 do 12 sati, analiza kombiniranog testa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *