Međunarodni Dan nenasilja u školama

Međunarodni Dan nenasilja u školama

U sklopu radionica Učeničkog parlamenta, učenici sedmih i osmih razreda su u saradnji sa nastavnicima i pedagogom, organizovali predavanja i sproveli školsku kampanju pod sloganom “Stop vršnjačkom nasilju!”. U holu škole okačene su roze majice sa natpisima protiv nasilja i diskriminacije, a učenici su bili kreativni pa su na licima zainteresovanih učenika iscrtavali simbol nenasilja i poslali jasnu poruku i mlađim i starijim osnovcima da nasilje nije dobrodošlo u našoj školi. Takođe su organizovana mini predavanja u učionicama gdje ni i u uslovima pandemije djeca nisu bila uskraćena na podsjećanje šta je to vršnjačko nasilje, koliko je važno povjeriti se roditeljima, nastavnicima, pedagozima, psiholozima i reagovati te prijaviti svaki oblik nasilja.

Učenici sami su ukazali na značaj tolerancije, empatije, poštovanja prava i različitosti. Dočarali su primjerima iz svakodnevnog života iz zemlje i svijeta koliko je nasilje štetno i pričali o uzrocima nasilnog ponašanja.

Pored obilježavanja ovog dana, škola će nastaviti kontinuirano jačanje nenasilne komunikacije i nenasilnog rješavanja konflikata i ubuduće sa novim naraštajima u cilju prevencije ovih pojava u školi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”46″ gal_title=”Stop naslju”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *