Aktivnosti za osmake, jun 2020. godine

Škola priprema raspored posebnih časova nastave po razredima, tako da u periodu od ponedjeljka, 01.06.2020. godine do ponedjeljka, 05.06.2020. godine, svakog radnog/nastavnog dana, predviđa odvojene termine časova za učenike osmog razreda, u trajanju od jedan i po sat.

Od srijede, 03.06.2020. godine do ponedjeljka, 15.06.2020. godine, škola organizuje pripremu za polaganje završnog ispita (pripremna nastava), u skladu sa iskazanim potrebama učenika, u trajanju od deset dana, u skladu sa zakonom.
Pripremna nastava organizuje se na način koji osigurava bezbjednost i zdravlje učenika i zaposlenih, u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija, u školskom prostoru.

Učenici osmog razreda polažu završni ispit 17, 18. i 19.06.2020. godine.

Novo: Informacije o Maloj maturi i polaganju probnog završnog ispita

U prostorijama OŠ “Bratstvo-jedinstvo” dana 01.06.2020. godine, organizovana je simulacija završnog testa, odnosno, priprema učenika osmog razreda za polaganje iz predmeta maternji jezik ( bosanski jezik) i kombiniranog testa. Učenici su dobili jasne upute od direktora škole, razrednika i stručne službe u vezi novina u ovogodišnjem načinu polaganja Završnog testa, preuzeli pomenute testove koje potom rade kod kuće, a dana 02. 06. pristupili su izradi probnog testa iz matematike u 08:00 časova. Polaganje se odvijalo uz poštovanje preporuka o svim mjerama bezbjednosti učenika tokom boravka u školi.

Rezultati testa mogu se provjeriti na sajtu: https://probni.zios.mpn.gov.rs/

Takođe, učenici osmog razreda su dobili potrebne informacije koje se tiču dualnog obrazovanja i izvođenju pripremne nastave, počevši od 03.06-15.06.2020.god. i to po grupama u prostorijama škole, i putem nastave na daljinu.

Dan škole

Osnovna škola,,Bratstvo-jedinstvo” obilježava rođendan. Ovog 25.maja, izostala je priredba povodom ovog značajnog datuma, zbog pandemije korona virusa, koji je onemogućio da se u saradnji nastavnika i učenika organizira tradicionalni prigodni program kojim bi proslavili rođendan naše škole.