Dan škole 2018

U prisustvu učenika, nastavnika i brojnih gostiju 25.5.2018. godine je svečano obilježen dan škole i 99-ta godina postojanja Osnovne škole “Bratstvo-jedinstvo” u Dugoj Poljani. Održana je priredba, koju su učenici, zajedno sa svojim nastavnicima ispunili raznovrsnim programom. Brojni učesnici ovom prilikom pokazali su svoje talente koje razvijaju uz podršku nastavnika kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti.
Priredba je započela nastupom najmlađih učenika, koji su zajedničkim snagama otpjevali Sandžačku himnu.
Program se nastavio nastupom školskog folklora i hora, a nastavio se uz zanimljive skečeve koji govore o temama vrlo bliskim učenicima, kao i muzičkim i plesnim tačkama, koje su oduševile sve prisutne.

Na kraju programa svima prisutnima obratio se direktor škole, Kaso Avdović. U svom obraćanju direktor Avdović istakao je tradiciju škole u obrazovanju djece osnovnoškolskog uzrasta dugu 99 godina. On je takođe istakao da su učenici ove škole, kao i ranije, osvojili zapažena mjesta i nagrade na općinskim, republičkim takmičenjima, kao i na brojnim konkursima, i na taj način učinili svoje nastavnike i ostale veoma ponosnim. Oni svojim trudom i zalaganjem veoma doprinose ugledu škole.

[Best_Wordpress_Gallery id=”22″ gal_title=”Dan škole 2018″]

Svaki uspjeh naših učenika, je uspjeh svih nas. Voditelji priredbe su se nakon obraćanja direktora zahvalili prisutnima na pažnji , i učenicima na trudu, uz poziv da slijedeće godine prisustvuju ovom svječanom datumu i obilježavanju jubilarnog stotog rođendana škole.